Beste vrouwelijke chef ter wereld

Schermafbeelding 2017-02-22 om 09.54.25.png

Kok worden zat niet in de planning voor Ana Roš – zeker niet in de ogen van haar vader, die dokter is, en haar moeder, een journaliste, afkomstig uit een familie van diplomaten. Maar Ana legde haar studieboeken en werk abrupt terzijde toen ze haar man ontmoette en samen het restaurant van zijn ouders overnamen in Slovenië’s afgelegen Soča Valley.

Zonder enige culinaire training annexeerde ze de keuken van restaurant Hiša Franko en 20 jaar later heeft ze Slovenië op de culinaire wereldkaart gezet en heeft het toonaangevende The World’s 50 Best Restaurants haar zojuist verkozen tot beste vrouwelijke chef ter wereld van 2017. Met recht een wereldprestatie.

http://www.theworlds50best.com/awards/best-female-chef

p.s de link lijkt te gaan naar de winnares van vorig jaar, maar die gaat dus naar Ana.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s