Lachgas zeker niet om te lachen

De dag nadat ik voor de Facebook-pagina van Castle Craig een stukje schreef over dat het Trimbos Instituut zich zorgen maakt over het explosieve gebruik onder jongeren van lachgas (de link naar dat stuk vind je hier: http://bit.ly/lachgascc), liep ik met mijn kleine meid in Haarlem richting bioscoop. We passeerden poppodium de Patronaat, toen ik tientallen ampullen op de grond zag liggen, met hier en daar een lege ballon. Zie foto.

Even voor de goede orde. Lachgas is in Nederland niet verboden, maar een recente Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat intensief gebruik van N02 kan leiden tot een zuurstofgebrek in de hersenen, met alle neurologische gevolgen vandien.
Als ik naar de hoeveelheid ampullen kijk en uit eigen ervaring van jaren her kan spreken van een sterke neiging tot doorgebruiken, houd ik mijn hart vast.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s