Tom en Priscilla zijn een setje

Ik weet het zeker. Tom en Priscilla zijn een setje.

16830975_1654980054519113_7233587661127764308_n

De Engelse Daily Mail deed al aan fake news voordat het begrip in de mode kwam, maar toen ze van de week schreven dat de 71-jarige Priscilla Presley en de 76-jarige Tom Jones toch echt een setje waren, geloofde ik dat meteen.

Zo’n 15 jaar geleden interviewde ik sir Tom en op het moment dat ik het over Elvis en Priscilla had, begonnen zijn ogen te stralen en leek het of hij ingeënt was met een grammofoonnaald. Hij ratelde maar door.

Ik zei tegen hem: Priscilla Presley heeft ooit gezegd: Als Tom en Elvis samen zijn, doet mijn man eindelijk normaal.

Tom reageerde met: Ik had een goede invloed op hem. Kijk, ik ben geen drugsgebruiker, ik haat dat spul. Ik houd van een stevige borrel, een goede sigaar en een mooi glas champagne, maar daar blijft het bij. Wat dat betreft ben ik een echte no-nonsense figuur. En ik denk dat Elvis dat in me zag en dat hij graag zo had willen zijn. Vandaar dat hij zich niet wilde laten kennen als ik in de buurt was. Hij wist dat ik er niet van hield als hij zich liet gaan. Ik heb van 1 ding spijt: ik had Elvis kunnen redden. Op een dag werd ik gebeld door zijn bodyguard Sonny West. Hij zei tegen me: Tom, het gaat niet goed met Elvis. Hij neemt steeds meer drugs en hij lijkt met de dag zwaarder te worden. Toen we hem dat voorzichtig vertelden, heeft hij ons allemaal ontslagen. Alsjeblieft, Tom, bel hem op, want we weten ons geen raad meer. Ik heb hem toen een aantal keren geprobeerd te bellen, maar hij nam niet op. Normaal gesproken kreeg ik hem tamelijk snel te pakken, maar dit keer kwam ik er niet door. Ik had dit een keer eerder aan de hand gehad, dus besloot ik hem de volgende dag opnieuw te bellen. Dat bleek dus te laat te zijn. Als ik toen had geweten hoe slecht hij eraan toe was, serieus slecht eraan toe, was ik naar hem toe gevlogen. Hij wilde gewoon dood, maar ik weet zeker dat ik hem op een ander spoor had kunnen zetten. Hij was een groot kind, dat desondanks goed kon luisteren, tenminste als je een goed en duidelijk verhaal had.

Hij pauzeerde even en zei vervolgens: Een van de eerste keren dat ik Elvis en Priscilla zag, was in het Ilikai Hotel in Hawaii in 1968. Ik was hoogst verbaasd dat Priscilla toen om mijn handtekening vroeg. Ik had meteen een geweldige klik met haar. Ze zei altijd: Als die twee bij elkaar zijn, zijn het net schooljochies.

Ja, bij hoge uitzondering geloof ik die Daily Mail dit keer wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s