Tommy LiPuma (July 5, 1936 – March 13, 2017)

-

Als ik in de laatste 30 jaar van de vorige eeuw een album zag, dat geproduceerd was door Tommy LiPuma, dan moest ik die plaat hebben. Het was altijd goed. Deze geweldige producer had een paar fenomenale oortjes en dat resulteerde in productiewerk voor platen van – heb je even? – Barbra StreisandMiles DavisGeorge BensonPhil UpchurchAl Jarreau, Anita Baker, Natalie Cole, Claudine Longet, Dave MasonYellowjacketsMICHAEL FRANKSDiana KrallPaul McCartneyBen SidranThe Jazz CrusadersJoe SampleRandy CrawfordDr. John,  Everything But The Girl en dat is nog lang niet alles. 

LiPuma was een jazz en r&b-fan, maar wist altijd een andere, unieke sound te creëren en de beste muzikanten voor de desbetreffende klus bij elkaar te brengen.
Wat hij voor kwaliteitsmuziek heeft betekend, is niet in woorden te bevatten. Lees maar op wikipedia: http://bit.ly/tommylipuma

Afgelopen maandag stierf hij in New York na een kort ziekbed. Hij werd 80 jaar. En ik weet nu al dat ik hem heel erg ga missen op nieuw te verschijnen werk.

Hier een mooi voorbeeld van ’s mans transparante sound. Op Michael Frank’s album The Art Of Tea uit 1976. De song heet Eggplant. Michael schreef trouwen een korte, maar mooie in memoriam op zijn Facebook-pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s