Opheffen na wanvertoning. Doen!

eldense.jpg

Heb je het gelezen? De leiding van de Spaanse voetbalclub Eldense, dat uitkomt op het derde niveau, heeft vandaag een opmerkelijke beslissing genomen door het eerste elftal tijdelijk op te heffen.

Het opmerkelijke besluit volgt op de reusachtige nederlaag een dag eerder bij FC Barcelona B, koploper in de Segunda División B. Eldense moest in Catalonië met maar liefst 12-0 buigen voor het tweede elftal van Barça, een record op het derde Spaanse niveau.

Ik heb op youtube even naar de (mooie) doelpunten gekeken, maar ik zag ook het verdriet bij de spelers van Eldense na afloop van de wedstrijd. Ontroostbaar waren ze.

Toch vond ik het zo gek nog niet. Eigenlijk zou dat ook moeten worden doorgevoerd buiten het Spaanse voetbalveld. Zo denk ik dat op basis van die gedachte terstond het Witte Huis kan verdwijnen. Ik bedoel: hoeveel wanvertoningen kan de mensheid verdragen? Wat zou dat geweldig zijn! Dat we niet alleen van die Trump af zijn, maar ook van die vreselijke Witte huis-woordvoerder Sean Spicer en dat oeverloze ik lul-alles-recht-wat-krom-is-geouwehoer.

Misschien zijn we dan ook in 1 klap van Denk af, van het trio dat de voortgang in de Tweede Kamer hinderlijk stagneert met ludieke acties. Het wachten is op een hongerstaking omdat de saucijzenbroodjes van het Binnenhof niet halal zijn.

Misschien mogen we dan ook van de ene op de andere week afscheid van het programma RTL Boulevard nemen. Niets dan goeds over Humberto Tan, want hij moet helemaal zelf weten wat hij in zijn privé-leven doet. Maar houd dan als redactie van dat programma niet de hand boven het hoofd van een RTL-collega, terwijl elke scheet van een bekende Nederlander tot donderslag wordt verheven.

Opheffen na wanvertoning. Ik zeg: doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s