Hedendaags Leven

modern times kopie

Dit weekend was ik bezig om artikelen uit te zoeken voor mijn eerste website (jawel! 🤗), toen ik tot mijn grote verrassing op het document Hedendaags Leven stuitte.

Ik was helemaal vergeten dat Playboy-collega Guus Luijters en ik rond de Millennium-wisseling samen een column schreven voor het inmiddels lang ter ziele zijnde hippe vrouwenblad Blvd, dat redactioneel geleid werd door de latere hoofdredacteur van het Parool, Barbara van Beukering.

Die column schreven we onder het pseudoniem Emmo Dern oftewel M.O. Dern, Modern. Emmo was de zogenaamde lifestyle columnist van de Blvd, die nog bij zijn moeder woonde en steeds met allerlei nieuwe zaken kwam die allang passé c.q. in en in truttig waren.
Wat hebben Guus en ik een lol gehad toen we die stukken schreven.

Hier de column die ik vond:

Op een middag lag ik met mijn Klara nog wat na te hijgen van het liefdesspel toen ik mijzelf in de spiegel annex kapstok zag die ik daags daarvoor bij Ikea had gekocht. Mijn moeder had geklaagd dat de jas van Klara, die ze in een moderne tweedehands-winkel had gevonden, een vreemde geur verspreidde en om van dat gezeur af te zijn, besloot ik om een eigen kapstok aan te schaffen.

De spiegel was een spannende extra vond Klara en hoewel ik daar zo mijn bedenkingen over had, ging ik er toch maar in mee. Toen ik mezelf zo naakt zag, begreep ik meteen waarom ik me bespied voelde tijdens het vrijen. Het werd de hoogste tijd dat ik wat aan mijn lichaam ging doen. Dat is het mooie van deze tijd; ook mannen mogen hun ijdelheid tonen! Van mijn goede vriend Otto Pendeur hoorde ik dat aqua-aerobics helemaal je van het was. Toen ik een aantal zwembaden in de stad had gebeld, kwam ik erachter hoe hot dit nieuwe fenomeen bleek te zijn; geen van die zwembaden deed aan aqua-aerobics.
Van opgeven heb ik nog nooit gehoord, dus boorde ik al mijn contacten aan.

Via via kwam ik erachter dat in het zwembad van Bouwes Palace in Zandvoort de firma Sonneveldt Sporting 3 keer in de week aqua aerobics geeft. Ik aarzelde geen seconde en vroeg of ze mij een fax wilden sturen met daarop het les-schema. Op dinsdagochtend was ik al om half negen ’s ochtends ter plekke. De les zou om 9.15 uur beginnen, maar men had mij telefonisch medegedeeld dat er vantevoren gratis koffie werd geschonken. Ik bleek de enige man te zijn. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen die aanwezig waren, lag beduidend hoger dan die van mij en dat stelde me wel gerust, want het was tenslotte de eerste keer van mijn leven dat ik iets aan mijn conditie ging doen. De koffie, met een toefje room en een lekker koekje erbij, was puik! Een goed begin is het halve werk, zeg ik maar.

Een half uur later stond ik tot aan mijn middel in het zwembad. De dame die de les gaf, zette er flink de vaart in. We moesten onze armen spreiden en ons linkerbeen naar voren brengen. Dat ging goed! Het slimme van aqua-aerobics is dat je niet in de gaten hebt dat je flink staat te werken met je lichaam. Pas als je uit het water komt, voel je dat je je spieren hebt gebruikt. Ik kon alle oefeningen moeiteloos volgen. Een keer ging het bijna mis. De jongste vrouw uit onze ploeg, die voor me stond en die hele aparte, ronde borsten had, draaide haar hoofd om en knipoogde naar me. Op dat moment bracht ik inplaats van 1 been beide benen naar voren en ging ik even kopje onder. Niemand die het gelukkig zag.

Na afloop van mijn eerste les, besloot ik een kwartiertje de sauna te pakken. Wat een luxe allemaal! Toen ik in de stoom-ruimte zat, hoorde ik naast me ‘pssst’. Even dacht ik dat het de stoom was die uit de gaatjes ontsnapte, maar toen zag ik dat het de jonge vrouw van de knipoog was. Ze schoof naar me toe en fluisterde in mijn oor dat ze haar ogen niet kon afhouden van me. Ik bleef naar beneden kijken en zag dat ze opmerkelijk grote voeten had. Toen zei ze: “Jouw liefdeshendels zijn geschikt voor groepsex, weet je dat?” En op dat moment kwam het handdoekje dat ze rond haar buik had geknoopt omhoog. Ik schrok me een hoedje!

Hoewel de eerste les me goed was bevallen, denk ik toch dat ik niet meer naar Zandvoort ga. Het was me daar allemaal uiteindelijk toch iets te modern.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s