Dieren – Mensen: 1 – 0

dymphna en panda.pg
Misschien ligt het aan mijn grenzeloze fantasie, maar ik bespeur de laatste tijd iets opvallends. Dieren zijn geen dieren meer.

Zo las ik onlangs dat een aan Cyrstal Meth verslaafde python naar een afkickkliniek in de deelstaat New South Wales was gestuurd. Het dier werd medio 2016 ontdekt tijdens een politieinval in een drugslaboratorium en moest een maand afkicken voordat de drug uit zijn lichaam was verdwenen.

Eind vorig jaar kwam het nieuws dat KNGF Geleidehonden worden ingezet om in een vroegtijdig stadium darmkanker op te sporen. En gisteren werden twee reuzenpanda’s ontvangen op Schiphol als betrof het de Beatles in de jaren zestig.

Dieren zijn geen dieren meer, maar ontstijgen in rangorde, in finesse en betekenis de mens. Nog even en films als Planet Of The Apes en Jungle Book worden werkelijkheid. En ik denk te weten hoe dat komt.

Omdat de mensheid steeds dommer wordt.

Neem de perschef van het Witte Huis die beweert dat zelfs Hitler geen chemische wapens gebruikte in WO2. Of wat dacht je van verslaggever Maria Bartimoro van CBS Fox, die zich in een vraaggesprek met president Trump op een goed moment laat ontvallen dat de missiles unmanned waren. Ik ben geen expert op het gebied van militaire wapens, maar me dunkt dat je beter geen bemande kruisraketten kunt sturen.

Maar het allersterkste voorbeeld van de debilisering van de mensheid was wel het filmpje van gisteren op telegraaf.nl, waarin een verdachte in de zaak van Sylvana Simons beweert dat hij Sylvana zo weer zou bedreigen. De man wordt verdacht van het schrijven van opruiende en bedreigende teksten als ‘Dat zullen we je betaald zetten’.

Interviewster: Je hebt er geen spijt van?
Verdachte: Nee hoor, ik zou het zo weer kunnen herhalen.
Zoals het er staat, zou ik best weer voor mijn rekening kunnen nemen.

Even later:

Verdachte: Er zijn geen dossierstukken of bewijzen voor geleverd dat ik dat daadwerkelijk heb geschreven. Er zijn geen getuigen, er is niks.
Interviewster: Maar je zegt toch net dat je het hebt geschreven?
Verdachte: Ik ben niet voor alles verantwoordelijk.

Ja, ik denk dat we nog een harde dobber krijgen om de inhaalrace van viervoeters tot geleedpotigen een halt toe te roepen.

Hier het filmpje (het gesprekje begint op 0:50):

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s