What a bloody shame

PrinceVanmorgen had ik het er met mijn lief nog over. Wat een krankzinnige dag het was, vandaag precies een jaar geleden. We zaten op Dymphna’s balkon – het was prachtig weer – en toen barstte de hel los.

Ik overdrijf nu misschien een beetje, maar zo voelde het wel toen ik eerst het onwerkelijke nieuws hoorde dat Prince was overleden, daarna een berichtje van Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen kreeg of ik voor de krant van de volgende dag een stuk over mijn avonturen met cq herinneringen aan Prince wilde schrijven en ik vervolgens de hele nacht door schreef om het stuk voor zeven uur in de ochtend af te krijgen, zodat het mee kon met de vrijdageditie van de krant.

Een jaar geleden. Wat gaat de tijd snel. En wat jammer, wat ongelofelijk jammer, dat ik je met een linkje naar youtube niet de werkelijk waanzinnig goede EP Deliverance kan laten horen, een set van zes songs, opgenomen in de periode 2006 tot 2008, met als rode draad de scheve handel en wandel van de platenindustrie.

De erven Prince hebben op het laatste moment de release van dit 15 minuten durende meesterwerk verboden, waardoor alle linkjes naar de EP niet meer werken.
Vanmorgen vroeg stond íe er nog op. En omdat ik met Prince bezig was in mijn hoofd en met die herinnering aan vorig jaar vond ik op youtube de volledige EP.

Lucky me.

Ik wist absoluut niet wat ik hoorde! Van de knaller van een gospel-opening (Deliverance) tot het heerlijke vette gitaargeluid in I Am was dit het beste dat ik sinds Sign Of The Times van hem had gehoord!!!

What a bloody shame dat gesteggel achter de rug van de overleden ster om ervoor zorgt dat we hem vandaag niet kunnen gedenken zoals we hem zouden moeten gedenken. Als het muzikale genie dat ons veel, veel te vroeg ontvallen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s