Ik ben een man en ik begrijp je niet

Kaouthar Darmoni2

Beste Kaouthar Darmoni,

Jij kent mij niet en ik ken jou niet. Maar toch speel je door mijn hoofd. Is me dat wat? Via een vriend, die weer een vriend kent, en daar de broer van, hoorde ik dat die broer van een vriend van een vriend ernstig ontwricht was geraakt omdat zijn vriendin dit weekend deel neemt aan jouw Goddess Bootcamp in Amsterdam.

Wat was het probleem? Geld. De broer en zijn vriendin zaten niet goed in de slappe was en de prijs voor twee dagen Goddess Bootcamp was 285 euro. Maar wat de heer des huizes ook probeerde om zijn vriendin ervan te overtuigen dat er urgentere dingen waren om geld aan uit te geven, niets kon de vrouw des huizes ervan weerhouden om zich over te geven aan…ja, aan wat eigenlijk? Nieuwsgierig geworden, ging ik naar jouw site om erachter te komen wat een Goddess Bootcamp was. In het Engels las ik wat je als vrouw leerde:

Dance with your pelvic floor muscles with the exclusive Kaouthar’s Method® CocoCabasa Technique

A wide variety of exciting and fun movements, from sensual and soft to wild and strong

Trance shamanic dances to release stress

Learn free dancing with improvisation

Dance & celebrate!

En dit waren de benefits:

Feel, in your body, more feminine and sensual

Deeper body awareness

A healthy and strong pelvis to increase your erotic sensitivity and pleasure

Energize and heal yourself by managing efficiently your stress and energy level

Muscles souplesse and strength

Lose weight, tone and reshape your body (especially arms, belly, hips)

Dance coordination and isolation

Discover and expand your knowledge about arab cultures

Nourishment with feminine intimacy and solidarity

Fun, laughter and lightness!

Ik vind het jammer dat ik geen vrouw ben en ook niet over de middelen beschik, anders was ik zeker naar jouw Goddes Bootcamp gegaan en had ik waarschijnlijk ook jouw Kaouthar Goddess Balls aangeschaft. Want welk new age beest kan de volgende omschrijving weerstaan?

Dancing with the Goddess Balls will increase the strength and sensitivity in your pelvis area and will connect you deeper with your inner self, your womb, where your intuition lies (….) From now on you can say you are, truly, a girl with balls (haha!)

Zelf ben je ook een vrouw met ballen, ontdekte ik. Een vrouw geboren in Tunesië en woonachtig in Amsterdam, een slimme, intelligente, trotse vrouw, met steeds meer volgelingen, die in jou iets zien wat ze graag zouden willen hebben. Kracht, innerlijke schoonheid. Op een youtube-filmpje sta je op het Museumplein met seksgenoten om je heen, die je laat dansen als ‘Aardse Godinnen’.

Met het initiatief Belly dance Pacific wil je vrouwen empoweren en mensen bewust maken van de situatie waarin vrouwen in Arabische landen leven. En dat doe je zo te zien met veel passie, maar misschien ook wel – en wellicht heb ik het fout – met aardig wat opgekropte woede in je. ‘My body belongs to me,’ sis je terwijl je buik danst. ‘And I am perfectly free to do whatever I wish.’

En hier raak ik het spoor bijster, Kaouthar. Want in een interview met de site NieuwWij zeg je op de vraag ‘De ‘oosterse’ manier van omgaan met seksualiteit is beter dan de ‘westerse?’ het volgende:

“Wat ik vaak zie bij Arabische vrouwen, is dat zij zich gemakkelijker kunnen overgeven aan seksueel plezier. Ik merk aan Nederlandse vrouwen dat zij niet gemakkelijk kunnen relaxen, zij zijn teveel bezig met hun hoofd (…..) Ik denk dat Arabische vrouwen sensueel gezien gevoeliger zijn. Het is voor hen gemakkelijker om met hun sensualiteit om te gaan, omdat zij weten hoe. Vanwege het belang van de dans en van lichamelijkheid, staan zij beter in contact met hun eigen lichaam. Zo komen zij sneller in hun eigen sensuele bron.

In de westerse cultuur, maar zeker ook in de Nederlandse cultuur, zie ik teveel focus op de man. If the man knows how, the woman will have a good sexuality. Dat is bullshit! Je hebt een goede seksualiteit als je als vrouw in contact staat met je eigen sensualiteit.”

Dat laatste is helemaal waar. Maar stel ik was een vrouw. Dan zouden er een aantal plekken op aarde zijn waar ik niet zou willen vertoeven. En op de gedeelde eerste plaats zouden alle Arabische landen staan. Arabische vrouwen geven zich gemakkelijker over aan seksueel plezier? Waar dan? In Iran? Tunesië? Saoedi-Arabië? Jemen? In al die landen waar vrouwen zich niet eens mogen laten zien? Misschien komt het omdat ik een man ben dat ik niet begrijp wat je zegt.

Vrouwen hebben een veel bredere kijk op het leven. Letterlijk. Wist je dat vrouwen veel meer zien met hun ogen dan mannen, die veel meer gefocust zijn op 1 punt? Komt omdat mannen vroeger op jacht gingen en vrouwen thuis, in hun eengezinsholen, alles om zich heen in de gaten moesten houden.

Ik ben een man en ik snap je niet.

En ik vind je prijzig.

Vriendelijke groet, Mick

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s