1 juni 1967

mick boskamp 1967 2

It was 50 years ago today dat mijn leven veranderde. Want toen kwam Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band van The Beatles uit.

Ik weet nog waar ik de elpee voor het eerst beluisterde. Dat was in het Zandvoortse pension dat mijn moeder en cadeauvader in die zomer van de liefde bestierden. Alsof het runnen van een drukke strandtent niet genoeg was, hadden ze ook nog pension Berton aan de Thorbeckestraat erbij gehuurd.

Van de week had ik het er nog over met mijn lieve moeder. Nadat ze een hele dag op het strand had gewerkt, kwam ze ’s avonds thuis en begon ze het ontbijt van het pension voor de volgende ochtend voor te bereiden en soms het avondeten voor de gasten, zoals haar fameuze karbonades. Wat een leven!

Mij lachte het leven als tienjarige tegemoet in die zomer van ’67. Want er kwam een nieuw Beatles album uit, dat volgens de berichten alles sloeg. En toen het zover was en ik het album had, weet ik nog dat ik in de slaapkamer/woonkamer van mijn ouders in het pension steeds weer opnieuw de naald liet zakken op de 33-toeren schijf en dat ik compleet verbijsterd was. En ook bang. A Day In The Life, het magnum opus van Sgt. Peppers, boezemde me angst in met die uit de bocht vliegende violen en het gekke, zich steeds herhalende melodietje aan het slot van het album.

Maar het was de angst die je ook ervaart als je in een achtbaan zit. Lekkere, adrenaline-angst, waar je geen genoeg van krijgt.

Het is vandaag 50 jaar geleden dat niets meer hetzelfde was.

p.s. Ik heb geen foto’s van die zomer, wel van de herfst erna. Foto’s geschoten om en nabij het pension, waar we toen woonden.

IMG_3165

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s