Stem des volks

trump may kopie

De Democraten in Amerika doen het in hun broek van opwinding na Comey’s testimony van gisteren en denken dat de regering president Trump omver zal trekken.

Maar dat gaat niet gebeuren, folks! Niet de regering is daar toe in staat, maar het volk. Hoe ik dat weet?

Door Engeland.

Kijk wat er gisteren ook gebeurd is, iets dichter bij huis. Prime Minister Theresa May dacht even slim te zijn en schreef tussentijdse verkiezingen uit om haar positie nog sterker te maken en zo de handen helemaal vrij te hebben voor Brexit.

Viel dat even tegen.

En zolang een aanzienlijk deel van het Amerikaanse volk in Trump nog steeds de grote verlosser ziet, blijft de man zitten waar hij zit.

Van de week had ik het ongenoegen om op Facebook in een nodeloze discussie te gaan met een Amerikaan, die het volste vertrouwen in Trump had. Aan het einde van weer een verhaal over de kwaliteiten van Trump en over dat het zo goed in Amerika ging, vroeg hij cynisch aan me: ‘So, how are things in your neck of the woods?’

Ik antwoordde toen met: ‘In my neck of the woods things are great, to be honest. We have a Prime Minister who as far as we know doesn’t lie, cheat, spread fear, doesn’t neglect global warming and doesn’t blame all muslims for the fact that terrorism exists. We have a great health insurance and a wonderful social security system. Yes, we’re quite happy, thank you.’

En daar was geen woord van gelogen. Ik mopper vaak op dit land, maar als ik er goed over nadenk, hebben we het zo slecht nog niet hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s