Internationale Kusjesdag

from-here-to-eternity-1953-002-burt-lancaster-deborah-kerr-kissing-beach-00m-e44

Achter de Koningstraat in Zandvoort, ter hoogte van het Louis Davids Carré, loopt een lange steeg. En steeds als ik daar in de buurt loop, moet ik even die steeg in. Dan zoek ik het plekje op waar ik in 1968 voor het eerst met een meisje heb getongd.

Ik was 11 jaar en zat in de zesde en laatste klas van de Hannie Schaftschool. Aan het begin van het schoolseizoen was er nieuw meisje bijgekomen in de klas, die Sandra Kost heette en Sandra werd mijn eerste, echte vriendinnetje.

Sandra was al een hele vrouw voor die leeftijd. Als ze bij ons thuis was en ze had het idee dat mijn oudere broer naar haar keek, deed ze haar bloesje goed omdat ze anders bang was dat hij wat zag. Er viel niets te zien, maar ik vond het wat leuk, die maniertjes.

En toen, in de zomer van het jaar dat we de veilige lagere school voor de spannende middelbare school gingen ruilen, gebeurde het. In de steeg achter de Koningstraat, in het hoekje, waar als je rechtdoor zou lopen, zou uitkomen vlakbij de kruising Van Ostadestraat en Koningstraat, zoenden we elkaar eerst op de wang, zoals we het al die tijd gedaan hadden, en toen zochten onze lippen elkaar op en ging de rest vanzelf.

Vond ik het smerig? Nee. Vond ik het lekker? Wat heet! En heel gek, maar ik heb het daarna altijd lekker gevonden. Sterker nog: zoenen is voor mij een absolute levensbehoefte. Zonder overleef ik de volgende ochtend niet. Vrijen zonder zoenen is als muziek zonder geluid, als televisie zonder beeld, als voetballen zonder voetbal.

Gelukkig denkt mijn lief er net zo over. Vandaag heb ik een GIF-je gemaakt van ons samen, al zoenend met allemaal hartjes.

IMG_1491

Soms verveel ik me en dan doe ik gekke dingen. Maar vandaag heb ik er een reden voor, want het is 6 juli en dat betekent dat het Internationale Kusjesdag is.

De dag begon ooit in Engeland, omdat veel mensen de kus vergeten zouden zijn. De focus zou op seks liggen en verder zouden we te gehaast zijn om nog te genieten van de zoen, aldus Veghel.nieuws.nl. De initiatiefnemers van de Dag van de Kus vinden dat er meer aandacht zou moeten zijn voor de kus als ultieme vorm van liefdesuiting.

Daar ben ik het roerend en ontroerend mee eens. Ik vind gewoon dat er meer gezoend moet worden. Al hoef ik het niet altijd te zien van bepaalde mensen. Zo lijkt het me een regelrechte straf om Donald Trump en zijn vrouw Melania te zien zoenen. Zelfs eraan denken, brengt een tsunami aan misselijkheid teweeg in mijn maag.

Ik geloof ook niet dat ze ooit hebben gezoend. Ik denk dat er een contract tussen die twee is opgemaakt waarin staat dat bij de eerste zoen het huwelijk onmiddellijk ontbonden wordt.

Maar verder wens ik iedereen heel veel warme, natte, intense tongzoenen toe. Al denk ik wel dat de leeftijd waarop dat mag plaatsvinden, ietsje hoger moet zijn dan de leeftijd waarop ik het voor het eerst deed.
Tenslotte is tongen intiemer dan neuken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s