De liefde op Loveland

IMG_2384

Het is zaterdagmiddag 12 augustus rond een uur of twee als de drie boefjes, zoals mijn lief ons (Sicco, Erwin en ondergetekende) liefkozend noemt, bijna gelijktijdig op station Sloterdijk landen. Na de gebruikelijk begroeting, waarbij flink gehugd wordt (deze bromancers draaien daar hun hand niet voor om) gaan we richting pendelbus. Beneden aan de trap staat een pijl omhoog voor Dance Valley en een pijl naar rechts voor Loveland.
pendelbus

Dat die pijl omhoog staat voor Dance Valley zorgt ervoor dat mijn rare geest meteen een associatie maakt met vroeger. De laatste keer dat ik op Dance Valley was, many moons ago, had ik die pijl naar boven gevolgd en was ik in hogere sferen beland. Maar dat ik het daar echt leuk had toen, nee. Eigenlijk was de eerste editie van de moeder aller dance-festivals in 1995, met 8000 bezoekers en met Carl Cox als headliner, het allerleukst. Daarna werd het in mijn beleving alleen maar minder en meer (massaler). Met als negatieve apotheose de editie uit 2001 met 90.000 bezoekers, noodweer en onderkoelde bezoekers, waar ik net op tijd uit de modder wist te slippen met mijn Alfa Romeo 156.

Tegenwoordig heb ik geen auto meer en doe ik alles te voet, met de trein, tram en nu dus pendelbus. Maar wat geniet ik weer van het leven en van de elektronische dansmuziek! En wat geweldig dat de boefjes op het fantastische Welcome To The Future Marnix Bal tegen het lijf liepen, de man achter, voor en naast Loveland. We hoefden nergens om te vragen, bedelen of zeuren. Meteen zei hij dat we te gast waren op zijn Festival. En dat we dat moesten accepteren. Vooruit dan maar. Het is een kloteklus, zo’n Festival bezoeken, maar iemand moet het doen. 😂

Het is bijna drie uur als we het Festival terrein oplopen met de backstage bandjes stevig aan onze polsen. Misschien maak ik een miscalculatie, maar van alle grote dance-festivals rond Amsterdam ligt het Loveland Festival het dichtst bij het centrum. En die Amsterdamse, relaxte sfeer pakt je meteen in het Sloterpark, waar de ene area nog mooier is dan de andere.
De timing van onze aankomst is perfect, want Sasha staat klaar om het stokje over te nemen van William Djoko, die het wel begrijpt (luister maar naar zijn soundcloud shizzle). Sasha is veranderd. Qua uiterlijk is hij wat voller geworden, maar daarentegen is er aardig wat lucht uit zijn ego-ballon gelopen en dat staat hem goed. De tijd dat zijn staat van zijn omschreven kon worden als aloof ligt achter hem.

En zijn set bevalt me zeer. Als de prof die hij is, weet hij dat hij om drie uur ’s middags in dienst staat te draaien van de man die na hem komt, Joris Voorn. Wat me opvalt, is dat de progressive Dj’s van weleer voor een meer techno-oriented stijl zijn gegaan en dat omgekeerd sommige techno-helden anno nu niet wars zijn van progressive.

Backstage de Circo Loco-area, waar Sasha draait, is het een feest van herkenning. Want daar ontwaar ik Johnny de Mol, die ik een tijd niet gezien heb en waar ik een bijzondere achtergrond mee deel. Onze beide grootouders (volkszanger Willy Albert, de opa van Johnny en acteur en zanger Harry Body, mijn opa) waren goede vrienden en dol op elkaar. Wat ik met de twee boefjes heb, die me vandaag vergezellen, dat hadden Willy en Harry. Daarnaast heb ik absoluut een klik met Johnny, die ik hoog heb zitten. Als mens en als multi-talent. Heb je hem weleens horen draaien? Ook daarin stijgt hij ver boven de middelmaat uit. Sicco maakt een foto van Johnny, mij en Sasha (goed bevriend met De Mol), eentje die naast de foto van de beide grootouders kan in het Boskamp Plakboek. En daarna snel weer het podium op voor Joris Voorn.

johnny mick sasha

Joris Voorn loopt al wat jaren rond en hoewel ik er prat op ga dat ik echt wel oortjes aan mijn hoofd heb en dat ik snel talent signaleer, heb ik Joris riant over het hoofd gezien. Pas nu luister ik met gespitste flappers naar hem en ben ik een absolute fan van zijn wekelijkse mixen op Mixcloud. Wat ik bijzonder aan Joris vind, is dat hij soms uit de bocht lijkt te vliegen met tracks die normaal gesproken en buiten de context niet mij ding zijn (te commercieel naar mijn smaak), maar dat hij die vervolgens mixt met diepe, bloedstollende shit en dat het geheel pompt en funkt als de neten.  En je ziet het ook aan het toegestroomde publiek bij Circo Loco. De armen gaan in de lucht. Als bliksemafleiders voor de onweer die gelukkig niet komt.

Als het later op de dag toch begint te regenen volg ik de boefjes naar de techno-tent, waar Reinier Zonneveld live staat te hakken en te zagen. Ik hoor dat het goed is, meer dan goed zelfs, maar ik ben er niet van. Het is me te stevig en te weinig swingend. Het publiek vindt het prachtig. Al denk ik dat je als je aan de meeste meisjes en jongens hier vraagt hoe ze heten ze het antwoord schuldig zullen blijven. De regen is gaan liggen, mijn gemoed wil dat ook en ik laat Sicco en Erwin, die wel degelijk weten hoe ze heten om de simpele reden dat ze net als ik broodje nuchter zijn, achter in de tent om weer terug te keren naar de plek waar ik het meteen fijn had, Circo Loco. De dames die ons backstage van water, Pepsi Max en muntjes voorzien, zijn ook zo verrekte aardig en gezellig daar! Over aardig gesproken. Daar kom ik Haagse stadsgenoten Stef Vrolijk en zijn Charlotte Langelaar tegen. Stef ken ik als Dj, die toen al best wat techno in zijn eigen stijl van progressive stopte, en van feesten die hij produceerde en produceert en waar vrienden John Digweed en Danny Howells regelmatig draaiden. Anno nu is hij de drijvende kracht achter het fijne Free Your Mind Festival in Arnhem. Charlotte ken ik eigenlijk alleen maar van Facebook, maar ook daar kun je dus een klik met iemand krijgen. Omdat ik zelf begeesterd ben van onze kleine meid zie en voel ik Charlotte’s liefde voor hun zoontje en dochter en dat zorgt voor een band op afstand die straks dichterbij komt als we gevieren (met Dymphna erbij) een hapje gaan eten. Het staat nu genoteerd, Charlotte, dus ik kom er niet meer onderuit! 😂😋

charlotte mick stef

Het is helemaal paartjes-dag vandaag, want naast ook gezellig te hebben gekeuveld met Charlotte’s zus en zwager, Brigitte en Jeffrey, kom ik achter Circo Loco Victor Coral en zijn lieve vrouw Inge Zoete tegen. Met Victor raak ik in een intiem gesprek en hij zegt een aantal prachtige dingen tegen me (het is privé), waar ik van moet blozen. Dank je wel, lieve Victor, wordt zeer gewaardeerd!
En zo wordt het alras avond. Na met mijn hongerige boefjes wat gegeten te hebben* spoed ik me naar de intieme HighGround zone voor Hernan Cattaneo. Ook deze Argentijn heeft een compleet eigen stijl van draaien. Progressive met een latin feel. En de pacing en mixes zijn second to none.

Staande achter Hernan krijg ik opeens de slappe lach. Om mezelf. Het moet niet gekker worden. Charlotte’s zwager, de leuk gekke Jeffrey Kroesbergen, zegt tegen me dat ik moet gaan bewegen, waarop ik tegen hem zeg: ‘Ik moet even een appje sturen en dan ga ik met je dansen.’ Gelukkig kan ik mezelf uit de slappe lach halen door inderdaad te gaan dansen op de geweldige set van Hernan, waarvan je een vol uur hier terug kunt luisteren.

En voordat we boe of ba kunnen zeggen, zitten we weer in de pendelbus.

Terwijl we naar station Sloterdijk rijden, denk ik aan hoe ik me voelde toen ik erachter kwam dat ik ook zonder drugs nog steeds kon schrijven en creatief kon zijn. Zo’n gevoel heb ik vandaag gehad. Dat ik zonder drugs nog steeds waanzinnig kan genieten van elektronische dansmuziek.

Je kunt me uit de house halen, maar de house blijkbaar niet uit mij.

Dank je wel, Marnix Bal, je bent een Koning.

*Ze hebben hier geweldige foodtrucks staan, met van alles en nog wat, al mis ik iets als een hartversterkend soepje. Zoals die van Annetje Soep In Het Pannetje. Die is zo gruwelijk lekker! Kom je klaar achter je kommetje.
En nu we het toch over dranken en spijzen hebben: dit was mijn guilty pleasure op Loveland, gefotografeerd vanaf het podium van Circo Loco. 😉

FullSizeRender

 

 

 

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s