FACEBEST

Facebook-LIke

Nederland telt op dit moment 9,5 miljoen Facebook-gebruikers. Dat is meer dan de helft van de totale Nederlandse bevolking.

Als we het over social media hebben, dan is Facebook met een oorverdovende meerderheid de grootste speler. Een speler ook die blijft groeien.

Geen wonder dat bedrijven steeds minder de traditionele media opzoeken voor hun marketing- en reclame-uitingen en steeds meer richting social media en dan bij voorkeur Facebook gaan.

Hoogste tijd voor een concept, waarbij de bedrijven en merken die een pagina op Facebook beginnen, niet goed, niet beter, maar Facebest varen.

Facebest is een initiatief van Mick Boskamp, die met zijn jarenlange ervaring als bladenmaker en met zijn voorliefde voor social media van 1 plus 1 drie weet te maken. Facebest verzorgt voor bedrijven en merken in beeld en tekst een pagina op Facebook die het beste van het social media platform en het beste van een printed magazine in zich verenigt.

Een magazine/tijdschrift heeft als bladformule een verscheidenheid aan artikelen, zoals grote stukken, kleine nieuwsberichten, foto’s met bijschriften, personal interest, interviews en columns.

Vertalen we een bladformule naar een pagina van Facebook, dan krijgen we op Facebook op vaste tijdstippen afwisselende content voorgeschoteld. Soms een foto met bijschrift, soms een langer stuk, soms een column, maar altijd gevuld met interessante content, die de lezer amuseert en/of informeert.

 Zo schrik je de lezer niet af met reclame-boodschappen en spam, maar trek je de lezer naar je toe met redactionele content, die boeit en die volgens een horizontale programmering wordt geplaatst.

Uiteraard wordt er eerst met de opdrachtgever op basis van wensen en verwachtingen gebrainstormd over de ‘bladformule’, of in dit geval: Facebest-formule.

Hier een aantal voorbeelden van Facebook-pagina’s die we verzorgen:

Erwin Bakkum Management

Voor het up and coming artiestenbureau Erwin Bakkum Management, dat Dj’s en jonge jazz-lounge muzikanten/zangeres/zangeressen vertegenwoordigt, verzorgt Facebest zowel de wekelijkse content op de website als de content op Facebook. De wens was om via Facebook zoveel mogelijk traffic naar de website te genereren. Daartoe schrijven we wekelijks een blog die uit een uitnodigend interview met een van de vele artiesten uit de stal bestaat en maken daar een nieuwsgierig makend intro bij. Dat intro plaatsen we vervolgens op Facebook met daarbij de tekst ‘Lees verder op’ en de link naar de blog op de website. Dat dit een groot succes is, blijkt wel uit de post over saxofonist Julian de Munnik met een bereik van 6000 personen. Let wel, dat aantal werd verkregen zonder betaalde promotie.

erwin bakkum

KILLON Beauty

KILLON Beauty is een jong en succesvol Hair Extension merk. Voor KILLON verzorgen we de content op Facebook. De opdracht was om het merk te laden bij de Facebook-lezers aan de hand van stijlvolle, glamourvolle en modische content over alles dat met haar te maken heeft. Maar ook met informatie over KILLON zelf. Deze mix werkt, want in de laatste weken is het aantal likes voor de Facebook-pagina van het merk aanzienlijk vermeerderd en schommelt op het moment van schrijven rond de duizend.

Anouk Boereboom van Killon Beauty: ‘De creatieve input van Mick Boskamp raakt nooit op. Altijd komt hij met bijzondere invalshoeken en leuke, mooie en inspirerende posts. Daarbij houdt hij altijd rekening met waar ons publiek van houdt. Heel bijzonder!’

killon beauty

Mr Dutchman

Voor Mr. Dutchman, hét Nederlandse merk voor baardverzorging, doen wij al twee jaar naar volle tevredenheid de Facebook-pagina volgens de Facebest-formule. De samenwerking is zelfs zo goed dat Facebest ook de website-teksten maakt, met de eigenaar de media-campagnes vorm geeft en zelfs de namen van de producten bedenkt en de teksten op de verpakkingen verzorgt.

Jules Hoet van Mr. Dutchman: ‘Mick Boskamp is een duizendpoot, die de lezer iedere keer weer verrast met zijn teksten. Door zijn brede interesse, sterke, duidelijke mening en de creatieve manier waarop hij research pleegt, doet hij je iedere keer weer verbazen met zijn posts. Daarbij weet hij door kritische vragen te stellen in de huid van een onderneming te kruipen en met de juiste tone of voice te komen.’

mr dutchman

Voor meer informatie kun je ons vrijblijvend benaderen via mick@facebest.nl